Tietoa eläkkeensaajalle

Eläkkeensaajan verkkopalvelu

Eläkkeensaajan verkkopalvelussa voit muuttaa pankkitiliä, jolle eläkkeesi maksetaan, nostaa veroprosenttiasi tai muuttaa postitusosoitetta, jonne kirjeet eläkkeessä tapahtuneita muutoksista lähetetään. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisia pankkitunnuksia käyttämällä (S-pankin tunnuksilla palveluun ei toistaiseksi pääse kirjautumaan).


Eläkkeen maksupäivä

Eläkkeen maksupäivä on kuukauden 20. päivä. Jos päivä osuu viikonloppuun tai pyhäpäivään, maksupäivä on edeltävä arkipäivä. Eläkkeen maksupäivät vuonna 2019: pe 18.1., ke 20.2., ke 20.3., to 18.4., ma 20.5., to 20.6., pe 19.7., ti 20.8., pe 20.9., pe 18.10., ke 20.11. ja pe 20.12.


Eläkkeen verotus

Eläke on veronalaista tuloa ja eläkkeen ennakonpidätystä varten tulee tilata verokortti. Ilman verokorttia eläkkeen ennakonpidätys on 40 %. Eläketulon verokortin tilausta varten tarvitset eläkepäätöksen alkavasta eläkkeestä sekä tiedot alkuvuoden tuloista, ennakonpidätyksistä ja vähennyksistä.

Tilaa verokortti verohallinnosta:

  • verohallinnon sähköinen asiointipalvelu OmaVero
  • verohallinnon palvelunumero 029 497 000 tai
  • verotoimisto.

Katso ohje: tilaa eläketulon verokortti verkossa

Verohallinto toimittaa ennakonpidätystiedon suoraan eläkkeen maksajalle.

Seuraavina vuosina eläkkeenmaksaja saa ennakonpidätystiedot vuosittain suoraan verohallinnolta.

Jos eläke- tai muut tulosi muuttuvat olennaisesti vuoden aikana, ota yhteyttä verohallintoon ennakonpidätysprosentin tarkistamiseksi.